Pluim 2017

Toegankelijkheidspluim 2017

Op 4 oktober 2017 werd de toegankelijkheidpluim van de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) uitgereikt aan De Speeldoos.  Dit jaar was het Thema van de week van de Toegankelijkheid: Uitgaan de breedste zin van het woord. Wij kozen voor een mooie uitgaansplek in Baarn waar men kan genieten van musical, toneel, muziek, opera en sinds kort ook van ballet op hoog niveau.
De eerste voorstelling op de Rembrandtlaan vond plaats in 1974 in een oud klaslokaal.

SGB Pluim 2017

vlnr: Anneke Braakman, Willem Daenen, Petra Verwoerd, Leo Gaarenstroom en Minka van Vulpen (beiden van De Speeldoos) en Dik Wentink.

In september 1985 was de Speeldoos met een grote en kleine zaal gereed. Er volgden nog meerdere interne verbouwingen. In 1996 was De Speeldoos zelfs “ vorstelijk” toegankelijk, Prinses Juliana bezocht er een voorstelling. In de huidige Speeldoos is er een breed aanbod van voorstellingen. Er is een grote zaal met ook enkele plaatsen voor mensen in een rolstoel of scootmobiel.

Voor deze plaatsen hoeven geen reserveringskosten betaald te worden. Ook de kleinere zalen zijn goed bereikbaar, er zijn inpandig geen drempels. Het mindervalidentoilet is goed bereikbaar en voldoet aan de eisen. De warme intieme sfeer die er volgens bezoekers in De Speeldoos heerst, heeft niet alleen te maken met de rode kleur van de stoelen, maar vooral ook met de bejegening van de medewerkers.  De Speeldoos zelf is eveneens goed toegankelijk, door de dubbele openschuivende deuren. Buiten zijn er 3 brede algemene gehandicapten parkeerplaatsen dicht bij de ingang. Bij de balie die voor een deel verlaagd is, is een pinautomaat met een lang snoer aanwezig. Er zijn ook  lage kapstokken en er is een rolstoel beschikbaar om bezoekers van de auto naar hun plaats in de zaal te rijden. Het SGB bestuur vond uitreiking van de “pluim en de oorkonde” aan Theater De Speeldoos helemaal op z’n plaats.

De toegankelijkheidspluim bestond ook nu weer uit een “pluimboeket” en een oorkonde gemaakt  door het bestuurslid van de SGB Dhr. D. Wentink. Deze oorkonde krijgt zeker een plek aan een van de wanden van het theatercafé.