Pluim 2010

De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) heeft in de Week van de Toegankelijkheid op 13 oktober de SGB-Toegankelijkheidspluim 2010 uitgereikt. Deze jaarlijkse onderscheiding wordt gegeven aan bedrijven, soms na een verbouwing, die voor een goede toegankelijkheid hebben gezorgd van hun  pand.

In de Landelijke Week van de Toegankelijkheid van 11 t/m 15 oktober besteedt de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) aandacht aan de toegankelijkheid van winkels en andere ondernemingen in Baarn. Zij doen dit door een Toegankelijkheidspluim uit te reiken. De SGB-Toegankelijkheidspluim, die al vele jaren in Baarn en Lage Vuursche is uitgereikt, werd nu wederom uitgereikt op woensdag 13 oktober 2010.

Dit jaar was het landelijk thema de toegankelijkheid in brede zin van  sport en sportaccommodaties. Ook mensen met een beperking moeten de gelegenheid hebben zoveel mogelijk aan sportactiviteiten te kunnen deelnemen.

De combinatie van sport en sportartikelen bracht ons op het idee de sportzaak “Go Sport” in de Laanstraat te beoordelen op zijn toegankelijkheid. Het oordeel was, dat de winkel ruim van opzet is, en dus goed toegankelijk voor mensen, die gebruik maken van een rollator, een rolstoel of scootmobiel.  Ook het afrekenen via een pinautomaat gaat prima. Deze staat op een goede plek op de balie. Het personeel heeft een vriendelijke uitstraling naar de klanten, en is in de buurt als iemand hulp nodig heeft, wat zeer gewaardeerd werd.

Namens de SGB hebben mw. Petra Verwoerd en dhr. Dik Wentink de onderscheiding uitgereikt aan de bedrijfsleider David Bosman.

 

Bij de uitreiking was tevens aanwezig onze voorzitter dhr. Simon Verkade.

De ‘Pluim’ bestaat uit een pluimig bloemstuk vergezeld van een oorkonde en wordt toegekend voor panden die ook voor mensen met een handicap goed toegankelijk zijn.

Met deze Toegankelijkheidspluim wil de SGB haar waardering uitspreken voor de moeite die is gedaan om een goede toegankelijkheid en bruikbaarheid te realiseren voor iedereen.

 

 

 

 

Deze ‘SGB-Toegankelijkheidspluim wil tevens een stimulans zijn voor andere ondernemers die plannen hebben om hun pand te veranderen om daarbij aandacht te hebben voor de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor iedereen.

Bij de gemeente is een gratis brochure getiteld “Kan iedereen naar binnen?”  verkrijgbaar met daarin aandachtspunten voor winkels, restaurants, cafés, e.d. bij een renovatie of verbouwing.