Pluim 2009

De Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) heeft in de Week van de Toegankelijkheid op 14 oktober de SGB-Toegankelijkheidspluim 2009 uitgereikt. Het jubileumjaar (10-jarig bestaan) was aanleiding om éénmalig twee bedrijven een Pluim te geven. De bedrijven kregen de onderscheiding vanwege de goede toegankelijkheid van hun winkel.

In de Landelijke Week van de Toegankelijkheid van 12 t/m 16 oktober besteedt de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB) aandacht aan de toegankelijkheid van winkels en andere ondernemingen in Baarn. Zij doen dit door een Toegankelijkheidspluim uit te reiken.
De SGB-Toegankelijkheidspluim, die al vele jaren in Baarn en Lage Vuursche is uitgereikt, werd nu wederom uitgereikt op woensdag 14 oktober 2009.

Namens de SGB hebben mw. Trees Gomes en dhr. Dik Wentink de onderscheiding uitgereikt aan Mw. Marian Tielman, bedrijfsleider van Mado, in de Brinkstraat.
De andere Pluim kreeg dhr. Tom Voornkamp, filiaalhouder van Gall&Gall aan de Brink uit handen van Mw. Petra Verwoerd en dhr. Dik Wentink.
Bij de uitreiking was tevens aanwezig onze voorzitter dhr. Simon Verkade.

De ‘Pluim’ bestaat uit een pluimig bloemstuk vergezeld van een oorkonde en wordt toegekend voor panden die ook voor mensen met een handicap goed toegankelijk zijn.
Met deze Toegankelijkheidspluim wil de SGB haar waardering uitspreken voor de moeite die is gedaan om een goede toegankelijkheid en bruikbaarheid te realiseren voor iedereen.

Bij Mado werd de dienstverlening uitgebreid met het postkantoor, wat aanleiding was de winkel te reorganiseren. Daarbij werd goed rekening gehouden met de mensen met een beperking. Ook de vestiging van Gall&Gall is ruim van opzet en daardoor goed toegankelijk voor de burgers, die een handicap hebben. In beide winkels kan men goed uit de voeten, zowel met een rollator, rolstoel als een scootmobiel. Deze paden worden volgens de eigenaars niet vol gezet met producten die nog in de schappen of in het magazijn opgeruimd moeten worden. Bij betaling is de kassa met pinbetaling mogelijk en op goede hoogte aangebracht.

Wanneer men echt hulp nodig heeft is er altijd iemand in de buurt om te helpen.Deze ‘SGB-Toegankelijkheidspluim) wil tevens een stimulans zijn voor andere ondernemers die plannen hebben om hun pand te veranderen om daarbij aandacht te hebben voor de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor iedereen. Bij de gemeente is een gratis brochure getiteld “Kan iedereen naar binnen?”  verkrijgbaar met daarin aandachtspunten voor winkels, restaurants, cafés, e.d.

Deze ‘SGB-Toegankelijkheidspluim) wil tevens een stimulans zijn voor andere ondernemers die plannen hebben om hun pand te veranderen om daarbij aandacht te hebben voor de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor iedereen. Bij de gemeente is een gratis brochure getiteld “Kan iedereen naar binnen?”  verkrijgbaar met daarin aandachtspunten voor winkels, restaurants, cafés, e.d.