NS station Baarn toegankelijk met liften

De aanleg van de nieuwe liften op station Baarn gaat voorspoedig. De lift bij het nieuwe perron (aan de kant van de Prinses Marielaan) , kan , zonder tegenslagen, begin december in gebruik worden genomen, tegelijk met het nieuwe perron. Dat is dus eerder dan in de vorige nieuwsbrief werd aangekondigd.

 

Naar verwachting kan de lift van het middenperron vanaf de tweede week van februari 2009 worden gebruikt. De lift bij perron 1 komt volgens de laatste planning al in de eerste week van januari 2009 in gebruik. Daarna moeten er nog enkele afrondende werkzaamheden plaatsvinden, waarbij de liften steeds in gebruik blijven.

 

Tijdelijke traplift en assistentie

In december brengt ProRail tijdelijk een automatische traplift aan langs de trap van en naar het middenperron. De NS biedt extra assistentie aan voor mensen met een beperking die van deze traplift gebruk willen maken. Deze assistentie wordt verleend door de taxi-onderneming die het gehandicaptenvervoer in Baarn verzorgt.

 

Assistentieverlening, ook voor de tijdelijke traplift, kan tot drie uur voor de reis worden aangevraagd via : Bureau Assistentieverlening Gehandicapten, tel. (030) 235 78 22.